De Siciliaanse keuken heeft zijn wortels in de arme traditie, vooral gebaseerd op enkele typische ingrediënten zoals aubergines, tomaten en basilicum, die de onbetwiste hoofdrolspelers zijn van de caponata, de heerlijke kant die alles overwint. Met deze ingrediënten, die al gebruikelijk zijn in andere typische recepten creëer je een mix van parfums, kleuren en smaken die doen denken aan de suggesties van een prachtig land. Door de omvang van het oppervlak van Sicilië kun je veel variaties op de caponata hebben. Van provincie tot provincie, maar ook van familie tot familie, iedereen heeft zijn eigen perfecte recept: met of zonder rozijnen, met of zonder tomatensaus … verplaats je een paar meter om een steeds veranderende caponata te ontdekken, maar allemaal met een onmiskenbare gemene deler : het gebruik van zoetzure dressing en wat groenten die het een unieke smaak geeft. De aubergines van Casa Montalbano caponata worden gebakken in extra vierge olijfolie en de potjes worden handmatig gevuld om je een product als huisgemaakt te geven.
Ingrediënten: Aubergines 54%, Tomatensaus 12%, Ui, Selderij, Extra vierge olijfolie, Groene olijven, Azijn, Kappertjes, Suiker, Zout, Basilicum, Knoflook, Peper.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.