siciliaanswijnhuis.nl

Dé online winkel voor uw Siciliaanse wijnen!

Uit passie voor Italië met name het eiland Sicilië, de taal, de cultuur en de wijnen is het idee ontstaan om uit de streek van de Belicevallei wijnen te importeren.

Sicilië is een van de belangrijkste wijnstreken sinds de Griekse oudheid.

Het eiland is rijk aan eeuwen oude cultuur vanwege diverse Griekse, Byzantijnse, Spaanse, Franse en Arabische invloeden die terug te vinden zijn in de Siciliaanse keuken en tradities. De Sicilianen hebben hun eigen stempel gezet op hun fantastische keuken en tradities worden nog steeds met trots van generatie op generatie doorgegeven. Uiteraard mag hierbij de Siciliaanse wijn niet ontbreken.

Wij hebben voor u een selectie van wijnen gemaakt, die door diverse wijnhuizen worden geproduceerd, op traditionele wijze aangepast naar de moderne techniek en oenologie. Al onze wijnen zijn op basis van hand geplukte druiven geproduceerd, en een aantal wijnen van diverse wijnhuizen hebben ook het officiële BIO-certificaat.

De Belicevallei ligt in het Zuid Westen van Sicilië en werd in 1968 zwaar getroffen door een aardbeving. De lokale bevolking wist hier redelijk goed uit te komen en een groot deel hiervan is werkzaam in de agrarische sector. De wijngaarden van de Belice vallei hebben vanwege de natte herfst en winters, de droge zonnige warme zomers en de zeewind, de ideale omstandigheid voor het rijpen van de druiven. Samen met de vruchtbare grond geeft dat de wijnen een voortreffelijke smaak.

In deze streek zijn de druiven voor de rode wijnen Nero d’Avola, Perricone en Syrah veel voorkomend en voor de witte wijnen Catarratto, Chardonnay en Grillo.

Wij wensen u veel genot en gezelligheid bij het drinken van deze wijnen en zoals de Italianen zeggen “salute” of “cin-cin”!