Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 450 meter boven zeeniveau
Bodem: medium klei
Druifsoort(en): 100% Viognier
Plant afstand: 4000 planten per hectare
Vinificatie: de druiven gaan als hele druiven in de pers waarna decantatie en fermentatie bij gecontroleerde temperatuur plaatsvindt. Dan 5 maanden in staal en de verfijning via 3 maanden in fles op een constante temperatuur van 15 °.
Kleur: Lichtgeel.
Geur: Veel zomerfruit.
Smaak: Fris en elegant met veel smaak.
Alcoholpercentage: 13,5% vol.
Schenk temperatuur: 9-11 °C
Lekker bij: Uitstekend als aperitief, vanwege zijn frisheid, het gaat goed samen met zee-egel, witte vis en rauwe vis carpaccio.
Scalia & Oliva Viognier IGP Bio
€ 9,30
Droge witte wijn
Classificatie IGP Bio
Gewicht | 1,66 kg |
---|