Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 300 meter boven zeeniveau.
Bodem: zandig met alkalische reactieve bodem.
Druifsoort(en): 100% Grillo
Plant afstand: 4500 planten per hectare.
Vinificatie: Met de hand geplukte druiven worden geplet, van de steel gehaald en dan zachtjes geperst door pneumatische pers. Na een sedimentatie van 48 uur wordt de heldere most geënt met geselecteerde gisten en vervolgens gisten bij 15 ° C in stalen tanks.
Kleur: Geel met en gouden tinteling.
Geur: Intens en zacht, met aangename zagara bloemen parfum, dat smelt met witte perzik, citrusvruchten en de opmerkelijke toon van tropisch fruit.
Smaak: Fris, zacht, smakelijk dankzij zijn evenwichtige zuurgraad en zijn lange finale, mineraal en zeker hartig.
Alcoholpercentage: 12% vol.
Schenk temperatuur: 10 °C
Lekker bij:: Uitstekend geschikt voor visgerechten, het kan ook worden gecombineerd met verse, laagkokende kaas en gegrilde groenten.
Cantina Giacco Villa Amalia Grillo DOP
€ 8,45
Droge witte wijn
Classificatie DOP9
Beschikbaar via nabestelling
Gewicht | 1,66 kg |
---|