Productiegebied: Camporeale (TP)
Hoogte: 450 meter boven zeeniveau.
Bodem: zandig met hoge aanwezigheid van stenen.
Druifsoort(en): 100% Grillo
Plant afstand: 3800 planten per hectare.
Vinificatie: met de hand geplukte druiven worden geplet, van de steel verwijderd en dan zachtjes geperst door pneumatische pers. Na een sedimentatie van 48 uur wordt de heldere most geënt met geselecteerde gisten en vervolgens gisten al 15 ° C in stalen tanks
op de wijnmoer gedurende 4 maanden in een stalen tank een 10 ° C met regelmatige batonage. Ten minste twee maanden in fles vóór de introductie.
Kleur: strogeel met heldergroene reflectie.
Geur: Effectieve tonen van sinaasappel- en citroenschil op een achtergrond van fijne noot van witte perzik en oranjebloesem.
Smaak: goede structuur met een vleugje zuurgraad en een langdurige mineraliteit aan het eind.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Schenk temperatuur: 10-12 °C
Lekker bij: Vis en wit vleesgerechten als ook bij lichte kazen
Gewicht | 1,66 kg |
---|