Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 250-400 meter boven zeeniveau
Bodem: alluviale en diepe bodems, middelgrote textuur
Druifsoort(en): 70% Catarratto en 30% Chardonnay
Plantafstand: 4500 planten per hectare
Vinificatie: de variëteiten worden twintig dagen bij 12-14° C in roestvast staal gefermenteerd. De blend wordt gemaakt zodra het proces is voltooid.
Kleur: strogeel
Geur: fris met sporen van kamperfoelie en citroengras
Smaak: ronde smaak die zich onderscheidt door bepaalde mineralen die worden benadrukt door een zuur-heldere hint
Alcoholpercentage: 12,5% vol.
Schenktemperatuur: 10-12° C
Lekker bij: visgerechten, soepen en gekruide kazen
Vaccaro Luna Catarratto – Chardonnay
€ 7,40
Droge witte wijn
Classificatie IGP
Gewicht | 1,66 kg |
---|