Productiegebied: Camporeale (TP)
Hoogte: 450 meter boven zeeniveau.
Bodem: zandig met hoge aanwezigheid van stenen.
Druifsoort(en): 100% Grillo
Plant afstand: 3800 planten per hectare.
Vinificatie: Met de hand geplukte druiven worden geplet, van de steel gehaald en dan zachtjes geperst door pneumatische pers. Na een sedimentatie van 48 uur wordt de heldere most geënt met geselecteerde gisten en vervolgens gisten bij 15 ° C in stalen tanks.
Kleur: strogeel met heldergroene reflectie.
Geur: Effectieve tonen van sinaasappel- en citroenschil op een achtergrond van fijne noot van witte perzik en oranjebloesem.
Smaak: ggoede structuur met een vleugje zuurgraad en een langdurige mineraliteit aan het eind.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Schenk temperatuur: 10-12 °C
Lekker bij: Omdat de wijn heel licht bruisend is, als appetizer en bij vis en kaasgerechten
Noto Glam Grillo
€ 11,75
Droge witte wijn
Classificatie DOP