Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 250 meter boven zeeniveau
Bodem: alluviale en diepe bodems, middelgrote textuur
Druifsoort(en): 100% Grillo
Plant afstand: 4500 planten per hectare
Vinificatie: bij de eerste persing wordt het druivensap (most) omgezet in wijn. De vergisting wordt opnieuw op gang gebracht door suiker en gist aan de basiswijn toe te voegen en de ontstane CO2 laat men nu niet ontsnappen. Na ongeveer een maand is de wijn klaar om op de fles gedaan te worden.
Kleur: parelmoer/geel
Geur: elegant en harmonieus, met een beetje peer en perzik, vergezeld met de geur van wilde bloemen.
Smaak: vol droog, uitstekend gebalanceerd
Alcoholpercentage: 11% vol.
Schenk temperatuur: 10-12 °C
Lekker bij: tapas, kazen, pasta’s en zoete versnaperingen
Vaccaro Emozioni Spumante Grillo
€ 11,20
Mousserende witte wijn
Classificatie DOC
Uitverkocht