Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 450 meter boven zeeniveau
Bodem: Middelmatige bodemtextuur, van matig diep met een rijk skelet bestaande uit overvloedige kiezels, licht kalkhoudend en stukjes donkere plantaardige grond.
Druifsoort(en): 100% Nero d’Avola
Plant afstand: 4500 planten per hectare
Vinificatie: Na maceratietemperatuur bij 8 ° C gedurende acht uur wordt de most gescheiden van de schil en dan start het fermentatieproces bij 12-14 ° C gedurende ongeveer 20 dagen.
Kleur: Intens en levendige roze kleur.
Geur: In de neus herinnert het zich aan wilde bessen en wilde aardbeien.
Smaak: In de mond zijn de aromatische sensaties sterk (gekonfijt fruit). Het lichaam is uitgebalanceerd met een verfrissende zuurgraad.
Alcoholpercentage: 12,5% vol.
Schenk temperatuur: 10° C
Lekker bij: Het gaat goed met vis en vlees canapès, en allerlei voorgerechten.
Vaccaro Luna Rosato
€ 7,40
Volle rode wijn
Classificatie IGT