Productiegebied: Camporeale
Hoogte: 450 meter boven zeeniveau
Bodem: zandig met alkalische reactieve bodem
Druifsoort(en): 100% Syrah
Plantafstand: 4500 planten per hectare
Vinificatie: Pre-fermentatie maceratie bij 10 ° C gedurende achtenveertig uur en daaropvolgende fermentatie gedurende tien tot twaalf dagen bij 23-25° C. Malolactische fermentatie wordt volledig uitgevoerd met inheemse bacteriën in roestvast stalen tanks. Daarna in stalen tanks gedurende vier maanden en vervolgens gedurende zes maanden in Franse eiken vaten. Korte veroudering in de fles.
Kleur: intens robijnrood met violette schitteringen
Geur: de klassieke zwarte pepertonen, typisch voor Syrah, worden verzacht door fruitige tonen van braambessen en bosbessen
Smaak: de instap wordt gekenmerkt door zoete zijdeachtige tannine verlicht door een lang en fruitig einde
Alcoholpercentage: 13% vol.
Schenktemperatuur: 16-18° C
Lekker bij: rood vlees, wildgerechten, stoofpotten en diverse pastagerechten
Bijzonderheden: decanteren
Gewicht | 1,66 kg |
---|