Productiegebied: zuidwestelijk Sicilië
Hoogte: 350 meter boven zeeniveau
Bodem: middelgrote klei
Druifsoort(en): 100% Nero d’Avola
Plant afstand: 4000 planten per hectare
Vinificatie: maceratie op 25 ° gedurende zes tot acht dagen, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Daarna zes maanden rijping in roestvast stalen tanks, waarna drie tot vier maanden veroudering plaatsvindt in de fles.
Kleur: dieprood
Geur: jong met intense tonen en een zeer persoonlijke geur
Smaak: een aangename, directe en uitnodigende wijn in de mond
Alcoholpercentage: 13% vol.
Schenk temperatuur: 16 °C
Lekker bij: uitstekend bij elk gerecht. De zachtheid en de delicate tannine, geeft de wijn de mogelijkheid om te worden gecombineerd met een groot aantal gerechten.
Scalia & Oliva Eracle Nero d’Avola BIO
€ 8,95
Biologische rode wijn
Classificatie IGP
Gewicht | 1,66 kg |
---|