Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 300 meter boven zeeniveau.
Bodem: zandig met alkalische reactieve bodem.
Druifsoort(en): 100% Nero d’Avola
Plant afstand: 4500 planten per hectare.
Vinificatie: Met de hand geplukte druiven worden geplet, van de steel gehaald en dan zachtjes geperst door pneumatische pers. Na een sedimentatie van 48 uur wordt de heldere most geënt met geselecteerde gisten en vervolgens gisten bij 15 ° C in stalen tanks.
Kleur: Rood met paarse tintelingen.
Geur: IFruitig met bessen sensaties en zachte kruidige tonen.
Smaak: In de mond kunnen we fruitige noten vinden. Een uitstekend geïntegreerde tannine maakt deze geurige en aangename wijn compleet.
Alcoholpercentage: 12% vol.
Schenk temperatuur: 16-18 °C
Lekker bij:: Rustieke voorgerechten en gegrilled vlees .
Cantina Giacco Villa Amalia Nero d’Avola DOP
€ 8,10
Volle rode wijn
Classificatie DOP
Gewicht | 1,66 kg |
---|