Productiegebied: Salaparuta (TP)
Hoogte: 300–500 meter boven zeeniveau
Bodem: Middelmatige bodemtextuur, van matig diep met een rijk skelet bestaande uit overvloedige kiezels, licht kalkhoudend en stukjes donkere plantaardige grond.
Druifsoort(en): 100% Merlot
Plant afstand: 4500 planten per hectare
Vinificatie: Geoogst met fenolische rijping, en gedurende 12-15 dagen bij 26 ° C met dagelijkse omverpakkingen gemacereerd. Dan ongeveer 4 maanden in staal verouderd. Een deel is gerijpt in houten vaten. Het proces wordt voltooid met veroudering in fles.
Kleur: Intens robijnrode kleur
Geur: in de neus geeft het hints van fruit, zoals krenten, zwarte kersen en pruimen, en bloemen zoals viooltjes.
Smaak: In de mond weerspiegelt het de olfactorische geuren: het is vol en de tannines ontbreken niet terwijl ze discreet en rond blijven. Uitstekende lengte en balans.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Schenk temperatuur: 16-18 °C
Lekker bij: Rijk gevulde en uitgebreide pastagerechten.
Gewicht | 1,66 kg |
---|